Koncno Dublin! Primajali smo se do nase koncne destinacije – kraja, v katerem sploh tici razlog, zakaj smo se odpravili na Irsko. Na OGROMNEM stadionu Croke Park, kapacitete zavidljivih 82.300 sedisc ter polne koncertne kapacite 95.000 ljudi, so koncertirali domacini U2. Koncertnih slik zal nimam, ker si nisem upal reskirati in s seboj vlaciti fotoaparata – da bi zaradi tega ostal zunaj bi bilo dokaj neumno – ceprav sem kasneje ugotovil da sploh noben ni pregledoval, kaj imas s sabo :/ Kaj naj recem glede koncerta? Najboljsi koncert, katerega sem se kadarkoli udelezil, boljsi celo od koncerta Ptujskih 5 ali Neishe (hehe), folka res neomejeno, pa ceprav stadion ni bil cisto poln (par tisoc bi se jih dalo se kam zbasati). Oder, skupaj z vsemi efekti je bil sapo jemajoc – koncert pa z izbrano play listo prav tako fenomenalen. Toliko o koncertu.

Obiskali smo tudi razstavo Bodies, kjer je bilo slikanje tudi prepovedano, tako da zal brez reporta – definitivno pa priporocam ogled, ce imate sanso. Tip, ki je prepariral trupla, si je res vzel casa in vse skupaj je vredno ure in pol casa.
Za zadnje tri dni smo se namestili v hostlu, ki je bil lociran ob kanalu, le ovinek proc od Temple Bar Streeta, kjer se v Dublinu najvec dogaja. Ulica, pub ob pubu, pa vsi nabito polni! Sem pa tja pa kaksna kebabdzirnica za prekinitev monotonosti 😉 Tokrat brez dodatnega nakladanja – Guinnes je odlicen, Jameson tudi, folk je nenormalno prijazen, tako da zurati se ga da prav lepo.
Pa se ena atrakcija katere ne smete spustiti – Guinness Sotrehouse – muzej Guinnesa. Pa ne pozabite s sabo vzeti par 100 evrov, katere boste z lahkoto pustili v njihovi trgovini 😉

Guinness is good for you 😉

Guzva ob 4h popoldan – zvecer je vse skupaj kar malce na tesno. St. Googarthy na Temple Bar Streetu

Guzva ob 2h popoldan v enem izmed 1100 dublinskih pubov, ki niso na Tempe Baru

Klasicna guzva na O’Connels streetu – dublin je le velemesto! Zame kar preveliko – Kranj is still wunderbar 😉

Smo na pravi poti! Guinness Storehouse! Za moje pojme kar malo prevec skomercializiran muzej – folk se dobesedno vali skozi nadstropja – ampak imajo pa odlicno pivo – res odlicno!

Old kegs

I see green people – Leprechauns made me do it! 😉

In to je to. Sedaj pa nazaj v kruto realnost.

4 Responses to Irska pt.3/3

  • Anja:

    S temi tremi posti in slikami si mi pa res naredil lušte :))) Še 10 dni, pa se bom tudi jaz lahko naužila te prelepe narave :p

  • No lepo! Irska je res lepa … je pa vse odvisno od vremena … upam da bos imela na dezeli kaj vec sonca, kot smo ga imeli mi 😉

  • Cool reportaža.

    čez slaba dva tedna bom tudi sam užival ob zvokih U2-jev. Nihali smo med Croke Parkom in Wembleyem, a smo se na koncu odločili za slednjega, saj nam je kar nekaj znancev pojamralo, da je Dublin precej drag. Kakšne so vaše izkušnje?

  • Cela Irska je za nase razmere kar draga, ampak mislim da nic kaj bolj kot Anglija. Primer: Guinnes in Jameson od 4-5EUR, kebab 7 EUR, konkretna hrana od 12EUR dalje. Drazje cene seveda veljajo za mesta, sploh Dublin, na podezelju je pravilo malce ceneje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright

Vse fotografije na tej spletni strani so avtorsko delo. Prepovedana je kakršnakoli objava ali uporaba materiala brez pisnega dovoljenja avtorja. Kršitve bodo sodno preganjane. Nedovoljena uporaba materiala se zaračuna 852€ neto na enoto.

Zadnji komentarji

Arhiv zapisov