Po letu dni smo zopet zbrali jadralsko ‘dream team’ ekipo ter se odpravili na teren. Jadralsko kariero smo pred parimi leti zaceli na solski jadrnici Val 35, lani jeseni nadaljevali na simpaticni ELAN 333 ter se letos spomladi vlacili naokoli z Bavario 38 (‘ljubkovalno’ imenovano banja). Kot ‘izkuseni jadralski macki’ smo se odlocili, da za naslednji podvig potrebujemo kaksno resnejso jadrnico in zato smo v Biogradu na moru najeli skoraj novo barko ELAN 350 performance (KIKI).

Jadrnica je res fenomenalna. Preprosto ni potrebno zgubljati besed. Koncno jadrnica, na kateri je vse na svojem mestu, brez odvecnih in nepomembnih dodatkov (ceprav se kaksnega drzala za pijaco sem pa tja ne bi branil 😉 ). Edina pripomba ki smo jo imeli je bila le obrascenost dna, kar pa je neodgovornost carterske firme, ki nam je oddala jadrnico. Ce bi bila zadeva ociscena kot se zagre, bi bilo pa ze kar malo kicasto.

Klub temu da vreme ni bilo ravno idealno, smo iz jadrnice poskusili iztisniti toliko kot smo zmogli/znali. Posebej naklonjen nam je bil en dan, ki nam je postregel z jugotom nad 30 vozli in orcanje s tako barko je bil pravi uzitek. Dve rudi naredita zadevo tako vodljivo, da imas na case obcutek, kot da se peljes po tirnicah.

Ker smo bili prehitri (hehe) smo jadrnico konstantno zavirali z lovljenjem rib, kar se je na koncu kar izplacalo, saj nas je ata Brlogar s svojimi mojstrovinami ter svezo ujeto hrano kar lepo pogostil.

Zaradi incidenta z mackom (nam je ukradel ribjo vabo, ceprav so ga prej ocitno ze nafutrali), bi le ta kmalu pristal v Risotto con Gatto … ampak je imel sreco, da smo ze prej povecerjali 😉

Na Žirjah smo si priposcili se praznovanje Arturjevega dneva, kar smo izkoristili se za eno ekipno sliko.

Pa se par snapshotov … in to je to. Naslednje leto pa dalje.

Za konec pa se en avtoportret … z resnim sporocilom 😉

Videoporocilo pa je priblizno tako:

One Response to Dalmacija Cup 2012.2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright

Vse fotografije na tej spletni strani so avtorsko delo. Prepovedana je kakršnakoli objava ali uporaba materiala brez pisnega dovoljenja avtorja. Kršitve bodo sodno preganjane. Nedovoljena uporaba materiala se zaračuna 852€ neto na enoto.

Zadnji komentarji

Arhiv zapisov