Prvi ‘resnejsi’ test moje nove blackbox (dobesedno) foto-masine se je dobro odnesel. Na sliki je 12 zaporednih slik padanje kapljice vode v kozarec. Fles je prozen z zvokom, ki ga kapljica naredi ob padcu v vodo. Prva slika zgoraj je z zamikom 0 milisekund (beri: 0 miliskekund dodatka k samemu procesiranju signala mikrofona), nato pa je vsaki naslednji sliki dodanih 10 milisekund zamika (tako na zadnji sliki desno to znese 120ms). Se malo foto-podatkov: bogi EOS 350D, Sigma 150/2.8 Macro na f8, ISO 400, fles z leve na 1/64, samo ekspozicijo je nadzirala avtomatika v black-boxu, mikrofon oddaljen od kozarca cca 20cm.

V bistvu sem hotel narediti test prozenja s prekinjanjem laserskega zarka .. a glej ga zlomka, prozorna kapljica vode laserskega zarka nekako ne prekine 😉

4 Responses to 120ms zivljenje kapljice vode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright

Vse fotografije na tej spletni strani so avtorsko delo. Prepovedana je kakršnakoli objava ali uporaba materiala brez pisnega dovoljenja avtorja. Kršitve bodo sodno preganjane. Nedovoljena uporaba materiala se zaračuna 852€ neto na enoto.

Zadnji komentarji

Arhiv zapisov