Vceraj (prav na moj rojsni dan) so v Kranju za javnost otvorili podzemlje. 1300m rovov, zgrajenih med drugo svetovno vojno, lezi 25m pod starim delom mesta, dostopni pa so iz stirih vhodov/izhodov. Tedaj ziveci Kranjcani naj bi rove uporabljali kot zaklonilnike pred morebitnimi zracnimi napadi. Kasneje so se uporabljali za vse duge traparije – nekdo je sicer v njih gojil sampinjone, vecino casa pa se je v njih le kopicila svinjarija. Letos so iz njih odstranili za 150 ton odpadkov, jih pocistili, tlakovali ter osvetlili – dodali so celo nekaj osvetljenih informativnih tabel ki bodo v pomoc morebitnim turistom. Upam samo, da bo sedanji upravljalec znal izkoristiti (mocno omejen) potencial teh rovov ter pripadajicih malih dvoran za kaksne manjse koncerte in kulturne predstavitve ter da ne bo vse skupaj prav kmalu propadlo – tako kot pac veliko stvari v nasem preljubem mestu. So se pa na sami otvoritvi kar potrudili – plesalke v galerijah, nastop Alenke Gotar v eni izmed dvoran, osvetljeni koktaili, manjsi prigrizki ter zakuska ob koncu vodene ture so poskrbeli za kar dobro vzdusje v sicer pretezno sivo-temacni-betonski atmosferi. Zadeva je bila tudi medijsko pokrita kot ze dolgo nobena stvar (mogoce nabiranje pik pred volitvami???) – celo sam sem se znasel v kadru Tineta Goloba, ko sem mislil da se bom elegantno izognil objektivu kamere – nekako mi sploh ni uspelo – kaj neelegantnega je nastalo, si  pa lahko ogledate v zadnjem delu Odmevov 17.09.2008 😉

Brez slikic pa seveda tudi tokrat ne gre.

Cakanje na otvoritev …

Nabrala se je kar precejsna mnozica firbcev  

Posledica pomankovanja betona med vojno – ali pa je ze odpadel – mogoce kaksna epizoda sentvidske polomije 😉  

Ena od artistk  

Vec slik iz otvoritve pa lahko vidite TUKAJ.

 

 

4 Responses to Otvoritev rovov pod starim Kranjem

  • Uau, tole je pa prou zanimiva ekskurzija! Nism vedla, da je bla pod Kranjem taka kilometrina rovov!! Bo treba sčekirat v živo. Lepo je spet gledat tvoje fotke 🙂 Pa vse najboljÅ¡eee!

  • Marusa, hvala, hvala 😉

  • v|t0:

    Ja VSE najboljše!
    Pa glih včerej sem te mislu mal brcnit, da je že čas, da bi spet kakÅ¡no fotko objavu na blogu. Ker se od začetka avgusta ni nič dogajalo…
    Ampak nekej drugega me bode: namest da bi za peer dal, pa obležal malo kasneje, se ti ravno na rojstni dan spraviš na "delo". Kje je tu logika???

  • jah .. ce je treba dewat, je treba dewat .. pa ce je tud rojstni dan, hehe 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright

Vse fotografije na tej spletni strani so avtorsko delo. Prepovedana je kakršnakoli objava ali uporaba materiala brez pisnega dovoljenja avtorja. Kršitve bodo sodno preganjane. Nedovoljena uporaba materiala se zaračuna 852€ neto na enoto.

Zadnji komentarji

Arhiv zapisov