V petek smo se s Klubom Studentov Kranj odpravili na strokovno ekskurzijo z zanimivim imenom – **Martinovanje v Vipavi**. Da Kranjci dokazemo, da nismo **le** dobri jedci in pivci, se najprej odpravimo v Vojaski muzej 1. svetovne vojne v vojasnico Vipava. Zanimiva vojasnica – ogromen kompleks, pa nikjer nobenega vojaka … mogoce so imeli prost vecer in so v sobah igrali monopoli … No, muzej je eden izmed manjse sorte, zasebno financiran, razstavljeni pa so eksponati iz prve vojne, katere gospod sam pobira po hribih, ali pa jih dobi v dar. Verjetno vsi eksponati ne spadajo ravno v tisto obdobje, ampak ce so se nasli v gozdu, potem so za v muzej (s tem mislim na delcek roznega plasticnega glavnika). Je pa vsekakor zanimivo za videti!

Vojak, ki je nosil tole celado ni imel velike srece … vojaska celada

Po ogledu muzeja pa skok do Ajdovskih studentov, katerim smo predali podporno pismo, saj jih mecejo iz zgledno urejenih prostorov. In to kako urejenih? Ajdovci, glede prostorov ste lahko vzor ostalim studentskim klubom. Pa se piva nimate dragega 😉

Eden izmed prostorov Kluba Ajdovskih Studentov hisa mladih ajdovscina

Ker smo ze postali posteno lacni, smo se odpeljali se do neke osmice, kjer smo se podkrepili z izbranim zeljem ter repo (ne vem od kdaj je to tradicionalna jed na osmicah), klobasami ter seveda obveznim prsutom.

Tale slika verjetno pove, zakaj jih ni vec za v javnost 🙂 klobasozer

Po osmici pa smo se vrnili v prostore kluba Ajdovski studentov, kjer je imela koncert skupina **Tick Tock** ki je v bistvu **U2 Tribute Band**. Ce ne bil koncert nekega lokalnega znacaja, bi mene skoraj lahko prepricali, da so originali. Nastudirane kretnje, podobnost pevca, …. vse je stimalo. En videoposnetek iz koncerta si lahko ogledate na Bojaneven BLOGu.

Bono v elementu bono vox u2

Skupina je izgleda dobro razvnela pescico obiskovalcev U2 tribute band tick tock

Celotno reportazico pa si lahko ogledate TUKAJ.

7 Responses to Martinovanje … malce drugace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright

Vse fotografije na tej spletni strani so avtorsko delo. Prepovedana je kakršnakoli objava ali uporaba materiala brez pisnega dovoljenja avtorja. Kršitve bodo sodno preganjane. Nedovoljena uporaba materiala se zaračuna 852€ neto na enoto.

Zadnji komentarji

Arhiv zapisov