Kot obljubljeno … se nekaj domorodcev. V Tuniziji zivi vse zivo – vecina sicer Arabcev, nekaj je Berberov (po puscavah) pa verjetno bi se se kaj naslo (kaksen ostanek Francoza mogoce). Vecinska vera je islam, nekaj malega pa krscanov ter zidov … nic narobe … le v casu ko sva bila tam, so imeli ramadan, kar posledicno pomeni da so cez dan vsi izmuceni, prezurani in sem ter tja tudi tecni. Od soncnega vzhoda do zahoda sicer ne smejo zauziti niti hrane niti pjace … ampak … tam kjer te alah ne vidi (pod streho recimo) se da vse zmeniti 😉 Raznih mosej po otoku je okrog 350, ampak so kar dobro zakamuflirane ter nic kaj razkosne (v nasprotju s krscansko bahavostjo). Hise v naseljih so vecalimanj zidane, stresne kritine ne poznajo in ne rabijo, satelitski kroznik pa je tako obvezna oprema kot prikljucek za nepitno vodo.

Mati na sliki zgoraj, zivijo v eni od t.i. trogloditskih his, ki so vkopane v zemljo. Prijazno so nam spekli kruh v vkopani peci ter postregli z ekstra mocnim metinim cajem, kar se ji je kar splacalo (poglejte v peharcek na levi)

Kamele, ki so sicer se ‘neuradno placilno sredstvo’, se da videti na vsakem ovinku. Ce se navelicate zene, jo peljite na dopust na Djerbo in z malo srece se boste v Slovenijo vrnili s parimi kamelami ter brez ostalih problemov 😉 Hehe … ehh ta moj humor 😉

Takih prizorov je izven mest kar jih hocete

Tale mama je sla izgleda po kurjavo. Aja … tam so pri starejsem prebivalstvu jako popularni predhodniki kroksov oz. navadne plasticne opanke. Tale ima celo rozne, da pasejo k tradicionalnim cunjam …

Glede na to, da je Djerba otok, bi bilo skoraj sramotno, da ribistvo ne bi bilo razvito. Tale je sicer malce nasedel …

Tole pa je ze iz malce razvitejsega okolisa … tipicne solarke izdaja modra uniforma. Solanje je obvezno za vse, tako da pismenost pocasi narasca. Ko se jih prime se kaksna beseda anglescine bomo pa ze cisto domaci.

… in pa se avtohtoni djerbanski mesanec. Kwa pa ti buls? 😉

7 Responses to Djerba drugic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright

Vse fotografije na tej spletni strani so avtorsko delo. Prepovedana je kakršnakoli objava ali uporaba materiala brez pisnega dovoljenja avtorja. Kršitve bodo sodno preganjane. Nedovoljena uporaba materiala se zaračuna 852€ neto na enoto.

Zadnji komentarji

Arhiv zapisov