No … pa sem doma … potovanja po Ameriki je konec. Vse skupaj je minilo s tako hitrostjo, da niti dojel nisem – z izjemo Los Angelesa. Mogoce nas je mesto razocaralo, ker smo od njega vsi veliko pricakovali, pa se nasa zadnja postaja je bilo … ampak mesto je totalno bedno. Za povrh smo imeli se oblacno vreme – sicer ni prevec razlike, saj je mesto zavito v smog, ki onemogoca kakrsenkoli razgled.

Vidljivost … SLABA Hollywood smog sign

Smoga se tudi sami dobro zavedajo

Prvi dan ko smo prisli v LA smo se takoj namenili v Six Flags Magic Mountain zabaviscni park. Kaksna nora zadeva! Ze samo prvi vlakec, na katerega smo se spravili, potelce celoten Gardaland. Res zadeve katere moras doziveti … se mi je se celo noc dogajalo v glavi … mozgan cisto prerukan in je se kar mislil da se z vlakcom vozi 😉 Fotoaparata seveda nisem imel s sabo … zato malce pomanjkanja slik.
Naslednji dan pa na hokejsko tekmo LA Kings – seveda spet brez aparata, saj sem bil preprican da me ne bodo spustili notri … no so spuscali .. slike ima kolega, tako da mogoce kaksna pride kasneje. Kdor se ne ve – za Kingse igra NHL newcomer of the year … Kopitar mlajsi. Za povrh smo si ogledali zadnjo tekmo sezone – torej tekmo za zadnje mesto 😉 Najprej v nabavo navijaskih rekvizitov (penastih rok, nekateri dresov, …) potem pa v dvorano. Vauuu … ogroomno. Tekma je bila razprodana, dvorana sicer ne cisto polna, le 18.800 pa se nekaj ljudi. To bo zurka! Vse se zacne lepo amerisko, s himno vred, folk stoji, izgleda da bo res vredu. Hokejisti se postavijo, pak pade na tla … tisina. Folk sedi in gleda igro kot v gledaliscu, slisi se odbijanje paka od bande.Nic jasno. V celi dvorani 5 zastav, ameriska in kanadska visita iz stropa, potem pa se 3 slovenske na tribuni. Folk okrog nas pa zgrozen … poglej te z zastavami, kje pa mislijo da so! Pa kaj se derejo, … Ne mores da verjames. Kljub vsemi nas gleda celoten kopitarjev team iz klopi, nekdo nam celo pomaha (pa ne kopitar). Nekateri se ob pavzi spravijo do klopi, na meter in pol od Kopitarja se derejo, on pa jih ne jebe 5% (ko dobim posnetek ga objavim). Mulc zagaman … najraj bi mu ene dve okol kepe prslonil .. ni izgovora da ni slisal .. mogoce ga je sram da je Slovenec. Tukaj ga pa v neke visave kujejo. Pri meni je, kljub temu, da mogoce edini iz teama zna igrat, izgubil VSE tocke.

Pa pustimo tekmo … naslednji dan smo se pa odpeljali v Griffin park, v bistvu na najvisjo tocko parka, kjer je Griffin Observatory. Menda je ta stavba najveckrat slikana stavba v ameriki (zgornja slika) … ne bi vedel 😉 Vsa stavba je v bistvu namenjena kot neko ucilisce o nasem osoncju. Zelo lepo predstavljeno in poucno.

planeti osoncja planeti osoncja

del periodnega sistema elementov periodni sistem

Najboljsi del pa je bil planetarij. Na pol polezejo te pod ogromno kupolo, kjer je ogromno, na polkrogli napeto platno, nato pa ti projecirajo film. Kaksen 3D ucinek pa je to … cista norisnica – slikanje zal prepovedano :/
Je pa izpred te stavbe eden izmed redkih prostorov, kjer se vidi napis Hollywood … no, zaradi prej omenjenega smoga se vidi bolj slabo.

Hollywood hill sign

One Response to ZDA Tour day 29,30,31 – LA, Griffin Park,…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright

Vse fotografije na tej spletni strani so avtorsko delo. Prepovedana je kakršnakoli objava ali uporaba materiala brez pisnega dovoljenja avtorja. Kršitve bodo sodno preganjane. Nedovoljena uporaba materiala se zaračuna 852€ neto na enoto.

Zadnji komentarji

Arhiv zapisov